De Zelfoogsttuin

Wekelijks zelf je eigen groentepakket komen oogsten... Hoe leuk is dat! Vanaf 2019 kan het op Pluk! En het is heel simpel. Je betaalt een vast bedrag voor een heel jaar en daarmee kun je iedere week (met of zonder kinderen) langskomen en je eigen pakket oogsten. Onze tuinder Frans is op alle openingsmomenten aanwezig en hij zal je vertellen wat je kunt oogsten.

Even voorstellen

Dit is onze tuincoördinator Frans. In 2018 heeft hij stappen gezet om van start te gaan met onze eigen CSA: een Community Supported Agriculture. Dat is een concept waarmee je een boerenbedrijf financiele zekerheid brengt door een vast bedrag per jaar af te spreken. Met alle deelnemers deel je de oogstopbrengst van dat jaar.


Het Plukmodel

Wij zijn geen normaal boerenbedrijf en dus doen wij het een beetje anders. Het plan van Frans is een zelfoogsttuin. Je betaalt een vast bedrag per jaar en 25 weken lang kom je je eigen groenten oogsten, met een minimum van 5 soorten groenten per week. Wij kunnen de gehele oogst niet delen (zoals een CSA doet) omdat we onze grond niet alleen voor deze zelfoogsttuin gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor de lunchroom. Uiteraard willen we iedereen tevreden naar huis zien gaan, dus bij ons hoef je geen stugge boer te verwachten! Het belangrijkste is dat je met plezier bij ons bent en dat je met een mooie zak groente naar huis gaat.


De locatie


Pluk! ken je vast van de lunchroom, dieren, heemtuin en Pluktuin, maar we hebben nóg een stuk grond! Die vind je vanaf de parkeerplaats naar rechts via het fietspad. Je gaat een bruggetje over en al snel zie je dan het hekje naar de tuin. Op de afbeelding is het de moestuin die links staat afgebeeld.

Op dat land hebben we 50+verschillende groenten, fruit en kruiden. Ook staat er een grote tunnelkas die ons in (on)hollandse groenten en kruiden voorziet.


Het abonnement


Het abonnement is 25 weken lang zelf je pakket oogsten van minimaal 5 verschillende groenten, van begin mei tot eind september. Ook geeft het abonnement het "recht" op het delen in de oogstopbrengst in de andere weken, maar die weken zijn vooral bedoeld voor binding.

De tijden waarop je kunt komen oogsten zijn:

- Woensdagmiddag

- Vrijdag de gehele dag

- Zaterdag tussen 10 en 16


De kosten


Het standaard abonnement bestaat uit een minimum van 5 groenten per week. We rekenen hiermee met porties voor 1 persoon. Een groter abonnement kan uiteraard ook.

- Enkel: 1 x 5 groenten €275

- Dubbel: 2 x 5 groenten €495

We streven naar een grote diversiteit aan groenten aan te bieden. Waar mogelijk (en gewenst) zullen we het af en to ook vervangen met kruiden of fruit - afhankelijk van wat er is.


ABONNEREN


Voor het nieuwe seizoen kun je je opgeven bij Frans via tuin@plukdenhaag.nl.

Wees er snel bij want het aantal plekken is beperkt!