De Zelfoogsttuin

Wekelijks zelf je eigen groentepakket komen oogsten... Hoe leuk is dat! Vanaf 2019 kan het op Pluk! En het is heel simpel. Je betaalt een vast bedrag voor een heel jaar en daarmee kun je iedere week (met of zonder kinderen) langskomen en je eigen pakket oogsten. Onze tuinders Reinoud, Stijn en Jet zijn op openingsmomenten aanwezig en zullen je een eindje op weg helpen waar nodig.

Het Plukmodel

Onze eigen CSA: een Community Supported Agriculture. In het Nederlands ook wel gemeenschapslandbouw genoemd. CSA boeren en CSA leden gaan een partnerschap aan, waarbij de consumentleden zich voor een langere tijd verbinden aan het afnemen van de producten van één of meerdere boeren of producenten. Verantwoordelijkheden, risico’s en opbrengsten van het boerenbedrijf worden gedeeld. Als lid van zo’n CSA weet je precies waar je eten vandaan komt. Bovendien zorgt dit concept ervoor dat een boerenbedrijf financiële zekerheid krijgt en daarmee de boeren een eerlijk loon. Met alle CSA leden deel je de oogstopbrengst van dat jaar.


Je betaalt een vast bedrag per jaar en 25 weken lang kom je je eigen groenten oogsten, met een minimum van 5 soorten groenten per week. Wij kunnen niet de gehele oogst delen (zoals een CSA doet) omdat we onze grond niet alleen voor deze zelfoogsttuin gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor de lunchroom. Uiteraard willen we iedereen tevreden naar huis zien gaan, dus bij ons hoef je geen stugge boeren te verwachten! Het belangrijkste is dat je met plezier bij ons bent en dat je met een mooie zak groente (kruiden/ fruit) naar huis gaat.


De locatie


Pluk! ken je vast van de lunchroom, dieren, heemtuin en Pluktuin, maar we hebben nóg een stuk grond!

1Die vind je vanaf de parkeerplaats naar rechts via het fietspad. Je gaat een bruggetje over en al snel zie je dan

het hekje naar de tuin.

Op dat land hebben we 50+verschillende groenten, fruit en kruiden. Ook staan er twee tunnelkassen die ons in (on)hollandse groenten en kruiden voorzien.


Het abonnement


Het abonnement is 25 weken lang zelf je pakket oogsten van minimaal 5 verschillende groenten, ongeveer van begin mei tot eind september. Ook geeft het abonnement het "recht" op het delen in de oogstopbrengst in de andere weken, maar die weken zijn vooral bedoeld voor binding.

De oogstdagen zijn op: woensdag, vrijdag en zaterdag.

De tijden maken we bekend wanneer je CSA lid wordt!


De kosten


Het standaard abonnement bestaat uit een minimum van 5 groenten per week.

We rekenen hiermee met porties voor 1 persoon. Een groter abonnement kan uiteraard ook. Voor meerpersoonshuishoudens hanteren we een korting van 10% op de totaalprijs.

- Enkel: 285,- per jaar

-Dubbel: 513,- per jaar

-Triple: 769,50 per jaar


We streven naar een grote diversiteit aan groenten. Waar mogelijk (en gewenst) zullen we het af

en toe ook vervangen met kruiden of fruit - afhankelijk van wat er is.


ABONNEREN


Voor het nieuwe seizoen kun je je opgeven bij Jet via tuin@plukdenhaag.nl

Wees er snel bij want het aantal plekken is beperkt!