ontmoet onze dieren


We hebben op Pluk een kleinschalige boerderij met minipaardjes, geiten, schapen, kippen, cavia’s, konijnen, varkens & ezels. Onze dieren zijn op een uitzondering na 'tweede kansjes' - allemaal met een eigen verhaal. Bij ons aan aandacht geen gebrek; ze worden met veel aandacht en liefde verzorgd door de deelnemers van Reakt.

Onze boerderij is op de eerste plaats een zorgboerderij - de deelnemers van Reakt verzorgen alle dieren. Kinderen zijn welkom om te komen kijken bij het hek en op het kippenplein.

ZORG OF KINDERBOERDERIJ?

Veel mensen kennen Pluk! nog als de 'oude' stadskinderboerderij. Maar er is wel een en ander veranderd in de tussentijd. Onze boerderij is op de eerste plaats een zorgboerderij - de deelnemers van Reakt verzorgen alle dieren. Kinderen zijn welkom om te komen kijken bij het hek en op het kippenplein.

Onze dieren mogen niet door bezoekers worden gevoerd. Dit omdat elk dier bij ons een eigen ‘dieet’ heeft en ze erg ziek kunnen worden van meegebracht voedsel.

Ponyritjes

Op de boerderij (in de stal) hangt een fysieke lijst waarop je je kind in kan schrijven voor een ritje op Luuk of Mario. De ritjes vinden plaats op woensdag tussen 13:00-14:00. Het duurt een half uurtje, je leent een cap van ons en de kosten zijn 10 euro (contant afrekenen, let op, de lunchroom kan geen geld wisselen). Maximale gewicht 30 kg, ouders lopen mee.

Wij nemen online geen reserveringen aan (wegens te groot aantal aanvragen)!

Hebben jullie nog plek?

Wij krijgen heel vaak de vraag of we nog plek hebben voor een dier. Helaas zitten wij echt aan ons maximale aantal.

stage lopen?


Gek op dieren en zou je ons willen helpen? Stageplekken bij de dieren lopen via Reakt. Je kunt hiervoor mailen naar Therese - t.otten@parnassiagroep.nl.