NATUURFEEST OSTARA

zo 23 mrt / 12.00 - 16.00


Vier dit jaar samen met Pluk! de Keltische natuurfeesten zoals onze voorouders ook deden. We trappen af met Imbolc, het feest van hoop & licht. Wie oplet merkt dat het steeds iets minder koud wordt, dat de eerste krokussen en sneeuwklokjes hun kopjes door de sneeuw steken en we zelfs elke dag een paar minuten meer daglicht krijgen. De lente is opkomst & dat mag gevierd worden!


PROGRAMMA

11.00 - 12.00 Toverstokken maken (VOL)

13.00 - 14.00 Toverstokken maken (VOL)

13.30, 15.00 & 16.30 Optreden van Emily Coomber in de stal

14.15 - 15.15 Toverstokken maken (VOL)


Wij zorgen ook voor kampvuurtjes met marshmallows, muziek en je kan vanaf 12.00 uur onbeperkt pannenkoeken bestellen voor jong&oud (graag reserveren via  info@plukdenhaag.nl). Ook is er een speciale Imbolc speurtocht te verkrijgen voor 2,50 bij de bar om lekker de heemtuin mee in te trekken & daarna op te warmen met een warme chocolade melk natuurlijk!


WAT IS OSTARA EIGENLIJK?

Veel mensen kijken ons eerst vragend aan als we vertellen over Imbolc, want... wát zeg je? Met Imbolc vier je het einde van de winter en de hoop op de lente, die met Ostara (21 maart) echt aanbreekt. Tijdens dit Keltische natuurfeest vier je dus eigenlijk de terugkeer van het licht en de groei van de natuur. Het woord "Imbolc" betekent namelijk "in de buik," omdat de aarde zich klaarmaakt voor nieuw leven. 


Vieren van Imbolc kan gepaard gaan met rituelen zoals het aansteken van vreugdevuren, dansen en veel kabaal & eten om de winter weg te jagen. Het is een tijd van schoonmaken, creativiteit en het verwelkomen van de lente-energie!