WAAROM ADOPTEREN?


Miljoenen kerstbomen verdwijnen elk jaar in de verbrandingsoven. Niet nodig vind AdopteerEenKerstboom. Via hen huur je een kerstboom, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren. Zo krijgt je kerstboom een eigen ‘thuis’. 

Pluk! Is een uitgiftepunt van AdopteerEenKerstboom.


ZO WERKT HET:


We hebben weer 2 soorten bomen.


Beter boompje


Beter Boompje verkoopt bomen zonder kluit, waarmee geïnvesteerd wordt in adoptiebomen. Je kunt alles erover lezen op hun website - reserveren/afrekenen gebeurd daar ook. De boom haal je vervolgens zaterdag 3 december bij ons op tussen 10:00-16:00.


adopteer een kerstboom


Daarnaast hebben we natuurlijk weer de adoptiebomen van Adopteer een Kerstboom.

Heb je al een boom geadopteerd en deze vorig jaar geregistreerd? Dan heb je van Adopteer Een Kerstboom als het goed is een mail ontvangen met daarin info over de staat van jouw boom. Heeft jouw boom de winter overleefd? Dan kun je ‘m ophalen op zaterdag 3 december tussen 10:00-16:00. Vergeet niet het nummer van je boom mee te nemen! Je zou ons enorm helpen als je de borg (€10) contant meeneemt.


Heb je het treurige bericht ontvangen dat jouw boom het niet gered heeft? En wil je wel graag een nieuwe? Reserveer dan een plek voor het kiezen van een nieuwe boom.


RESERVEREn voor adopteren


Wil je graag een boom adopteren? Dat kan! Stuur een mail naar info@plukdenhaag.nl om een boom te reserveren. Je reserveert dan een plek om een boom uit te kiezen op zaterdag 3 december, niet een specifieke boom/maat. De prijzen van de bomen liggen tussen de 30 en 55 euro, afhankelijk van de grootte.

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro borg. De borg krijg je retour als je je boom in januari in goede conditie terug brengt. Je zou ons enorm helpen als je de borg (€10) contant meeneemt.


Bij het uitzoeken of ophalen van je adoptieboom krijg je een flyer mee met verzorgingstips. In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Deze kun je vervolgens registreren zodat je volgend jaar dezelfde hebt! Je zit hier overigens niet aan vast, elk jaar krijg je de keuze of je de boom opnieuw wil ophalen.

Wil je je eigen boom het volgend jaar weer adopteren, zorg dan dat je gegevens altijd correct en actueel zijn (je moet dus elk jaar opnieuw bevestigen dat je de boom volgende keer weer terug wil). De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd.


retourneren


Op 7 januari 2022 is het retour-dag en kun je de boom weer terugbrengen naar Pluk!

Wil je de boom eerder terugbrengen? Dan kun je hem op ons erf neerzetten - LET OP - de borg gaat dan in onze 'uitgestelde koffie' pot.