WAAROM ADOPTEREN?


Miljoenen kerstbomen verdwijnen elk jaar in de verbrandingsoven. Niet nodig vind AdopteerEenKerstboom. Via hen huur je een kerstboom, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren. Zo krijgt je kerstboom een eigen ‘thuis’. 

Pluk! Is een uitgiftepunt van AdopteerEenKerstboom.


ZO WERKT HET:


Dit jaar hebben we 2 soorten bomen.


Nieuw is Beter Boompje, zij bieden bomen aan zonder kluit, waarmee geïnvesteerd wordt in adoptiebomen. Je kunt alles erover lezen op hun website - reserveren/afrekenen gebeurd daar ook. De boom haal je vervolgens zaterdag 4 december bij ons op (een tijdslot hiervoor kies je tijdens het reserveren)


Daarnaast hebben we natuurlijk weer de adoptiebomen van Adopteer een Kerstboom.

Heb je al een boom geadopteerd en deze vorig jaar geregistreerd? Dan heb je van Adopteer Een Kerstboom als het goed is een mail ontvangen met daarin info over de staat van jouw boom. Heeft jouw boom de winter overleefd? Dan kun je ‘m ophalen op vrijdag 3 december of zaterdag 4 december. Je hoeft hiervoor geen tijdslot te reserveren. Vergeet niet het nummer van je boom mee te nemen!

Heb je het treurige bericht ontvangen dat jouw boom het niet gered heeft? En wil je wel graag een nieuwe? Stuur dan een bericht naar tuin@plukdenhaag.nl om een tijdslot te reserveren (op vrijdag 3 of zaterdag 4 december), vermeld hierbij graag het nummer van jouw boom.


Nieuw en wil je graag een boom adopteren? Dat kan! Stuur een mail naar tuin@plukdenhaag.nl om een tijdslot te reserveren op zaterdag 4 december. Je reserveert dan een plek om een boom uit te kiezen, niet een specifieke maat. Dit was afgelopen jaren te lastig om in goede banen te leiden. De prijzen van de bomen liggen tussen de 30 en 55 euro, afhankelijk van de grootte.

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro statiegeld. Het statiegeld krijg je retour als je je boom in januari in goede conditie terug brengt.


Bij het uitzoeken of ophalen van je adoptieboom krijg je een flyer mee met verzorgingstips. In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Deze kun je vervolgens registreren zodat je volgend jaar dezelfde hebt! Je zit hier overigens niet aan vast, elk jaar krijg je de keuze of je de boom opnieuw wil ophalen.

Wil je je eigen boom het volgend jaar weer adopteren, zorg dan dat je gegevens altijd correct en actueel zijn. De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd.


retourneren

Tussen 5 en 9 januari 2022 kun je de boom weer terugbrengen naar Pluk! Je zult vanzelf de plek zien waar je je boom neer kunt zetten. De borg kan je daarna ophalen in de lunchroom.