Info over 2021 volgt zo snel mogelijk!


WAAROM ADOPTEREN?

Miljoenen kerstbomen verdwijnen elk jaar in de verbrandingsoven. Niet nodig vind AdopteerEenKerstboom. Via hen huur je een kerstboom, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren. Zo krijgt je kerstboom een eigen ‘thuis’. 

Pluk! Is een uitgiftepunt van AdopteerEenKerstboom.


ZO WERKT HET:

Op zaterdag 12 en zondag 13 december staan de bomen voor je klaar op ons terrein (tussen 10:00-16:00). Je zoekt de boom uit waar jij blij van wordt.

Heb je al een eigen adoptieboom, dan is het mogelijk nog leuker. Hoe zou hij er nu uitzien? Herken je je boom nog, als onbetwist de jouwe? Is de liefde blijvend?

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro statiegeld. Het statiegeld krijg je retour als je je boom in januari in goede conditie terug brengt. De prijzen liggen tussen de 26 en 52 euro, afhankelijk van de grootte.


Bij het uitzoeken of ophalen van je adoptieboom krijg je een flyer mee met verzorgingstips. In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Thuis controleer je de status van je boom. Wil je je eigen boom het volgend jaar weer adopteren, zorg dan dat je gegevens altijd correct en actueel zijn. De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd.


RESERVEREN

Reserveren is alleen mogelijk voor bestaande klanten en voor degenen die bericht hebben gekregen van AdopteerEenKerstboom dat hun boom de zomer niet heeft overleefd. Stuur ons een mailtje, dan zetten we er eentje voor je apart. Voor de rest geldt; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er zijn plusminus 50 extra bomen beschikbaar. Dus wil je een boom? Kom dan op 12 of 13 december langs om er eentje uit te zoeken. Deze kun je vervolgens registreren zodat je volgend jaar dezelfde hebt! Je zit hier overigens niet aan vast, elk jaar krijg je de keuze of je de boom opnieuw wil ophalen.

Iedereen die zijn boom heeft geregistreerd in 2019, krijgt in november een mail van AdopteerEenKerstbooml, waarin staat hoe je je eigen boom eenvoudig online kan reserveren. Op 12 en 13 december kun je je boom vervolgens bij ons ophalen.