even voorstellen

We hebben op Pluk een kleinschalige kinderboerderij met minipaardjes, geiten, schapen, kippen, cavia’s , konijnen, varkens, ezels, ratjes, poezen en kalkoenen. Onze dieren zijn op een uitzondering na 'tweede kansjes' - allemaal met een eigen verhaal. Regelmatig het alom bekende verhaal: toch geen tijd of te veel werk. Bij ons aan aandacht geen gebrek; ze worden met veel aandacht en liefde verzorgd door de deelnemers van Reakt. En niet te vergeten alle (kleine en grote) bezoekers natuurlijk!

Het dier wat het allerlangst bij ons woont, is Guus de kalkoen - die komt aanrennen als je z'n naam roept. Ezels Famke en Doesjka zijn de nieuwsten van de bende. Ze hadden nog nooit in hun leven een ander dier gezien dus dat was even wennen toen ze aankwamen. Inmiddels zijn ze helemaal gewend en dol op kinderen en uit wandelen gaan.


voeren

Onze dieren mogen niet door bezoekers worden gevoerd. Dit omdat elk dier bij ons een eigen ‘dieet’ heeft en ze erg ziek kunnen worden van meegebracht voedsel.


hebben jullie nog plek?

Wij krijgen heel vaak de vraag of we nog plek hebben voor een dier. Helaas zitten wij echt aan ons maximale aantal.


covid-19

Normaal is de wei open en kunnen kinderen onder begeleiding bij de dieren kijken. Momenteel is de boel helaas gesloten vanwege COVID-19.