even voorstellen

We hebben op Pluk een kleinschalige boerderij met minipaardjes, geiten, schapen, kippen, cavia’s , konijnen, varkens, ezels, ratjes, poezen en kalkoenen. Onze dieren zijn op een uitzondering na 'tweede kansjes' - allemaal met een eigen verhaal. Regelmatig het alom bekende verhaal: toch geen tijd of te veel werk. Bij ons aan aandacht geen gebrek; ze worden met veel aandacht en liefde verzorgd door de deelnemers van Reakt.


ZORG OF KINDERBOERDERIJ?

Ja, hierover krijgen we altijd veel vragen. Veel mensen kennen Pluk! nog als de 'oude' stadskinderboerderij. Maar er is wel een en ander veranderd in de tussentijd. Onze boerderij is op de eerste plaats een zorgboerderij - de deelnemers van Reakt verzorgen alle dieren. Kinderen zijn welkom om te komen kijken bij het hek en op het kippenplein.


voeren

Onze dieren mogen niet door bezoekers worden gevoerd. Dit omdat elk dier bij ons een eigen ‘dieet’ heeft en ze erg ziek kunnen worden van meegebracht voedsel.


hebben jullie nog plek?

Wij krijgen heel vaak de vraag of we nog plek hebben voor een dier. Helaas zitten wij echt aan ons maximale aantal.


STAGE

Gek op dieren en zou je ons willen helpen? Stageplekken bij de dieren lopen via Reakt. Je kunt hiervoor mailen naar Therese - t.otten@parnassiagroep.nl


PONY-RITJES

Op de boerderij (in de stal) hangt een fysieke lijst waarop je je kind in kan schrijven voor een ritje op Luuk of Mario. De ritjes vinden plaats op woensdag tussen 13:00-14:00. Het duurt een half uurtje, je leent een cap van ons en de kosten zijn 10 euro (contant afrekenen, let op, de lunchroom kan geen geld wisselen). Maximale gewicht 25 kg.

Wij nemen online geen reserveringen aan (wegens te groot aantal aanvragen)!


WAAROM ZO WEINIG RITJES?! MIJN KIND WIL OOK!

Luuk en Mario zijn mini paardjes - 2 ritjes zo af en toe vinden ze fantastisch, meer niet. Het is echt een heel kleinschalige activiteit, die we verder ook niet commercieel willen uitbreiden.

Bedankt voor je begrip!