even voorstellen

We hebben op Pluk een kleinschalige kinderboerderij met minipaardjes, geiten, schapen, kippen, cavia’s , konijnen, varkens, ezels, ratjes, poezen en kalkoenen. Onze dieren zijn op een uitzondering na 'tweede kansjes' - allemaal met een eigen verhaal. Regelmatig het alom bekende verhaal: toch geen tijd of te veel werk. Bij ons aan aandacht geen gebrek; ze worden met veel aandacht en liefde verzorgd door de deelnemers van Reakt. En niet te vergeten alle (kleine en grote) bezoekers natuurlijk!


ZORG OF KINDERBOERDERIJ?

Ja, hierover krijgen we altijd veel vragen. Veel mensen kennen Pluk! nog als de 'oude' stadskinderboerderij. Maar er is wel een en ander veranderd in de tussentijd. Onze boerderij is op de eerste plaats een zorgboerderij - de deelnemers van Reakt verzorgen alle dieren. Maar natuurlijk hebben wij altijd veel kinderen op bezoek. Daarvoor organiseren we activiteiten (op donatie basis), zodat ook zij kunnen genieten van de boerderij.


voeren

Onze dieren mogen niet door bezoekers worden gevoerd. Dit omdat elk dier bij ons een eigen ‘dieet’ heeft en ze erg ziek kunnen worden van meegebracht voedsel.


hebben jullie nog plek?

Wij krijgen heel vaak de vraag of we nog plek hebben voor een dier. Helaas zitten wij echt aan ons maximale aantal.


covid-19

De wei blijft voorlopig gesloten voor bezoekers. Dit vanwege ons eigen zorg protocol. Vanaf juni is wel het kippenplein en de pluktuin weer toegankelijk, dus alle diertjes zijn wel goed te bekijken.


PONY-RITJES

In de lunchroom ligt een fysieke lijst waarop je je kind in kan schrijven voor een ritje op Luuk of Mario. De ritjes vinden plaats op woensdag en om de week op zaterdag tussen 13:00-14:00. Het duurt een half uurtje, je leent een cap van ons en de kosten zijn 10 euro. Maximale gewicht 25 kg.

Wij nemen online geen reserveringen aan (wegens te groot aantal aanvragen)!


WAAROM ZO WEINIG RITJES?! MIJN KIND WIL OOK!

Luuk en Mario zijn mini paardjes - 2 ritjes zo af en toe vinden ze fantastisch, meer niet. Het is echt een heel kleinschalige activiteit, die we verder ook niet commercieel willen uitbreiden.

Bedankt voor je begrip!